Ontmoeting met de Schaapsherder

In het natuurgebied gelegen achter Groepsaccommodatie 'de Vier Eiken' graast één van de grootste schaapskuddes. De kudde is eigendom van stichting de Holtinger schaapskudde en zorgt voor een natuurlijk onderhoud van de heidevelden in het Holtingerveld. In overleg met herder Jelle Kootstra heeft De Vier Eiken een leuke activiteit voor u samengesteld, waarbij u middels een informatieve wandeling alles te weet komt over het werk van een 'gescheperde kudde'. De herder neemt u vanaf de afgesproken plek mee het natuurgebied in en laat u onderweg ook nog de bijzondere plekjes zien van dit 'oerlandschap gekneed door ijs en oorlog'. Natuurlijk maakt u ook kennis met het werk van de border collies die geconsenteerd en zeer behendig de schapen bij de kudde houdt.

Een zeer leuke en leerzame activiteit voor jong en ouder. Kosten en reserveringen op aanvraag.
(Ontmoeting met de schaapsherder is onder voorbehoud van beschikbaarheid)

Eropuit in Drenthe

Tijdens uw verblijf bij de Vier Eiken hoeft u zich niet te vervelen. De unieke ligging in een natuurgebied in Drenthe maakt dat u de mooiste wandel- en fietstochten kunt maken. Wilt u een dagje naar een attractiepark of museum, ook dan zijn er vele mogelijkheden. 

Lees meer

De leukste activiteiten in Drenthe

Zin om een dagje er op uit te gaan tijdens uw vakantie of weekendje weg bij de Vier Eiken? Wij nemen u graag alle zorgen uit handen en organiseren een leuke dag voor u en uw familie of vrienden.

Lees meer

Speciaal voor de kinderen

Voor kinderen is enorm veel te zien, doen en beleven. De speeltuin, kinderboerderij en onze eigen schaapskudde zorgen voor veel vermaak en vertier bij de kinderen.Wilt u een dagje er op uit met de kinderen, dan hebben wij diverse tips voor u.

Lees meer